Tero Kosunen ny koncernchef på Fidelix.

Fidelix är marknadsledande inom fastighetsautomation i Finland och en framstående produkt leverantör i Sverige. Företagets framgångar baseras på stark egen forskning och utveckling i Finland kombinerat med djup förståelse för kundbehoven. Fidelix lösningar möjliggör optimering av fastigheters infrastruktur, vilket leder till högre energieffektivitet och ett bättre inomhusklimat för slutanvändarna.

Fidelix har växt snabbt sedan bildandet 2002 och har nu över 170 anställda inom fastighetsautomation. ”Säkrandet av tillväxt inom entreprenad respektive produkt- och servicemarknad kräver ständig utveckling av båda affärsområdena, vilket nu innebär ett naturligt tillfälle att förstärka teamet med en ny koncernchef och VD för Fidelix Oy”, säger Timo Piekkari, styrelseordförande i Fidelix.

Nuvarande VD för Fidelix Oy Jussi Rantanen fortsätter inom bolaget som vice VD. ”Stark tillväxt och operationell utveckling av Fidelix största affärsområde, entreprenader inom fastighetsautomation, kommer att kräva Jussis fulla uppmärksamhet framöver, vilket möjliggörs genom anställningen av en ny VD”, fortsätter Timo Piekkari.

”Fidelix har fantastiska tillväxtmöjligheter både geografiskt i norden och på servicemarknaden, samt förmågan att realisera dessa möjligheter”, kommenterar Tero Kosunen och fortsätter: ”Jag är verkligen imponerad av vad Fidelix uppnått hittills och känner mig priviligierad att få bli en del av teamet.” Tero Kosunen har lång erfarenhet av chefspositioner inom Danfoss och Enfo, samt god kunskap om både fastighetsautomation och IT-relaterad affärsverksamhet.

För mer information, vänligen kontakta:

Tero Kosunen, VD, Fidelix Oy, tero.kosunen@fidelix.fi, +358 (0)50 444 1200
Timo Piekkari, styrelseordförande, Fidelix Holding Oy,  +358 (0)50 4610 416
Jussi Rantanen, vice VD, Fidelix Oy, jussi.rantanen@fidelix.fi, +358 (0)400 787 842
Tomas Frändén, VD, Fidelix Sverige AB, tomas.franden@fidelix.se, +46 (0)76 767 99 59